Az ablaktisztító gumibetéteket gyakran figyelmen kívül hagyják és alulértékelik. Sok embernek rossz tapasztalataik vannak ezekkel, így inkább más tisztítási módszereket használnak.

Eredetileg az ablaktisztító lehúzó a tengerészeknek készült, hogy a 18. században a hajók fedélzetén használják ezeket. Az ablaktisztító lehúzó képességei azonban idővel javultak. Ma már köztudott, hogy a legalaposabb tisztítás érdekében egy ilyen terméket és desztillált vizet kell használni.

További előnye, hogy a legtöbb ilyen termék az Ön igényei szerint dönthető és forgatható, ami csökkenti a csukló fáradását. A tisztítás és takarítás aprólékosságot, valamint finomságot igényel, különösen, ha a cél a csíkmentes felület. Sokan nem tudják, hogyan kell ezt megtenni, ezért felbérelnek valakit az ablakok tisztítására.

Az ablaktisztító lehúzó mellett nincs szüksége más segítségére. Ezekkel megkönnyítheti a takarítást, illetve alaposabb munkát tesz lehetővé. Különösen hasznosak olyan ablakok esetében, amiket nehéz tisztítani.