vermut
Vermut

Vannak, akik az erős italokat kedvelik, míg mások az ízek világában szeretnének elmerülni. A vermut az utóbbi csoportba tartozik, neve magyarul ürömmé fordítható. Ha megfigyeljük a palackok címkéit, akkor 20 fajta növényt is tartalmazhat, mint például a borókabogyó, kamilla, szegfű, szentjánoskenyér.

Ezeknek a gyógynövényeknek hála, erős és fűszeres íz köszön vissza ránk az üvegből, amihez ínycsiklandó illat is társul. Sokan önmagában szokták fogyasztani, de gyakran jelenik meg koktélok alapanyagaként. Az emberek nemcsak az alkoholos tartalma miatt isszák, hanem az egészségre gyakorolt jótékony hatása miatt is, hiszen segíti az emésztőrendszer normális működését és az étvágyat remekül fokozza.

Ma már nemcsak a kesernyés változata ismert, hanem választhatunk egészen édes fajtát is. Így a vermut több emberhez eljut, ugyanis narancsos vagy éppen mézes aromákkal szintén beszerezhető. A premiumitalnagyker.hu oldalon már 2000 Ft-tól megrendelhető, a kiválasztott üveget a kifizetés után házhoz szállítják.