csőkút szivattyú
Csőkút szivattyú

Léteznek apró eszközök, amelyek nélkül nem működne egyetlen önvezérelt öntözőrendszer sem. Ilyen fontos tartozékok a mágnesszelepek is, hiszen ha a rajtuk található úgynevezett szolenoid a vezérlőegységtől jelet kap, a keletkezett elektromágneses térben, a rugó ellenében is felrántja a vasmagot, ezáltal a szelep megnyílik és szabad utat enged a zónába beömlő víznek. Kialakításuktól függően, ezek a zónák különféle öntözőelemekkel vannak ellátva, például szórófejekkel, amelyek a beömlő víz hatására működésbe lépnek.

Tehát nagyon fontos funkcióval rendelkeznek a mágnesszelepek az öntözéstechnikában. Ezek kizárólag műanyag szerkezetűek, de üvegszálas erősítéssel annak érdekében, hogy ellenállóak legyenek a nagy nyomással szemben is. Az acélmag és az acélrugó rozsdamentes, tehát nem korrodálódnak. 9 és 24 V mágnesszelepek egyaránt vásárolhatóak az esomester.hu webáruházból. A kiválasztásnál figyelembe kell venni, hogy mekkora vízfolyást akarunk biztosítani, mert ennek megfelelő szelepet szükséges használni. A locsoláshoz gyakran használt szerkezet a népszerű csőkút szivattyú, amiből többféle megvehető a webshopból. Egyik típus a Pedrollo 4Blockm2/10 0.75HP 230/50 MY08 csőkút szivattyú, amit fúrt és ásott kútból való víz kiemelésére szoktak eredményesen alkalmazni. Ugyanakkor esővíz szivattyúzására, locsoláshoz, automata öntözőrendszerhez, lakossági és mezőgazdasági vízellátásra szintén kiváló. Kiemelkedő a hatásfoka és igen megbízható gépezetről beszélünk.

Házi vízművé is átalakítható ez a csőkút szivattyú egy hidrofor tartállyal használva, amit ha áramláskapcsolóval szerelünk fel, illetve ellátjuk szárazon futási védelemmel, akkor önműködő, ki- és bekapcsoló szivattyút kapunk. Érdemes ezt a típust választani a kínálatból, de ha másfajtára van szükségünk, tudni kell, hogy a webáruház lehetőséget kínál erre is. Amennyiben csőkút szivattyú alkalmazására van szüksége, ennek a cégnek a kínálatában biztosan megtalálja az optimális modellt. Igazán kedvező áron vásárolhatja meg a terméket és jó feltételekkel.