kötőfonal

Kötőfonal

Amikor az ember új hobbit sajátít el, gyakran szüksége van egy alapos bevásárlásra. A kötéshez azonban legjobb esetben csak 2 dolog beszerzése kell, valamilyen kötőfonal és kötőtű. Amíg kötőtűből léteznek különböző vastagságúak, addig a fonalakat is többféleképen csoportosíthatjuk. Az egyik ilyen az összetétel szerint.

A kötni vágyók kedvükre válogathatnak a pamut, gyapjú, len, glitter és még a selyem között is. Amennyiben vastagság szerint szeretnék elkülöníteni, találnak 2,5 millimétertől egészen 12 milliméterig, attól függően, hogy mit szeretnének elkészíteni. Nem szabad elfeledkezni a színskáláról sem.

Találnak minden évszaknak megfelelő árnyalatot, bézst és halvány sárgát tavaszra, rózsaszínt és kéket nyárra, pirosat és barnát őszre, feketét és szürkét télre. Ezen kívül a többszínű fonalra vágyók is megtalálják a kedvenceiket a mix kategóriában. Az újrahasznosított kötőfonalak azoknak lesznek szimpatikusabbak, akiknek a természetes összetevők mellett, a környezettudatosság is alapfeltételnek számít.