sárga villogó
Sárga villogó

Az autós közlekedéskor sok dologra oda kell figyelni, hiszen a közutakon jelen vannak a különféle táblák, útburkolati és más megkülönböztető jelzések. Ha valaki olyan autóval találkozik, amelyiken sárga villogó található, ne ijedjen meg, mert a szituáció mindig egyértelmű, szóval aggodalomra semmi ok!

A biztonságos közlekedésért minden autós felelős és egy bonyolultabb helyzetben mindenkinek kötelessége segíteni a másikat. A sárga villogó általában a túlméretes szállítmányok vagy konvojok, kukásautók és mindenféle lassabban közlekedő munkagép esetében kötelező. Természetesen azt, hogy ezt az eszközt ki használhatja, jogszabály írja elő. A sárga villogó nem használható mindenhol és minden esetben, csupán akkor, amikor a KRESZ szerint indokolt.

Ez az egyszerű kis forgó lámpa még a gyalogosoknak is jelezni szokott. Gondoljunk csak arra, amikor a szűk utcákban a kukásautó összegyűjti a szemetet. Ha éppen sárga villogó beszerzésén gondolkodik, akkor kukkantson be a belcar.shop.hu internetes felületére.