A szakmabeliek sokszor úgy gondolják, hogy az ilyen kifejezések, mint az Adwords, SEO, tartalomépítés, mindenkinek egyértelműek, pedig az online marketingben egy a biztos, hogy semmi sem evidens. A keresőoptimalizálás egyszerűen meghatározva, fizetett hirdetések mellőzésével jutni a találati lista élére. A SEO ennek az angol változata, a Search Engine Optimization rövidítése.

Ez egy hosszabb folyamat, ami huzamosan jövedelmez, ahogy egyre több kulcsszóra jelenik meg az oldal a felhasználónak. A hosszú távú eredmény alapfeltétele a szakszerű weboldal készítése, ami a Google irányelvét tekintve is kifogástalan, miszerint a felhasználóknak minél kedvezőbb élményt kell nyújtania.

Ugyanis a Google-nak az a tetsző, ami elnyeri a látogató tetszését. Legyen a tartalommarketing, az on site beállítás és az ügyfél kommunikáció is megnyerő, vonzó! A keresőoptimalizáció komplex folyamat, így a kulcsszavak kiválasztásánál is összetett lépésekben kell gondolkodni, ha az organikus lista meghódítása a cél.