kannabisz olaj mire jó
Kannabisz olaj mire jó?

A kannabisz olaj, más néven CBD olaj, a kender növényből és a virágzatából készül. A kannabisz olaj mire jó, miként lehet felhasználni? A kísérletek szerint, a rák ellen is be lehet vetni, ugyanis gátolja a rákos sejtek növekedését, emellett görcsoldó, gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító, enyhíti a hányingert, az epilepsziásoknál pedig tünetmentessé teheti a betegséget.

Újabb kutatások szerint, a skizofrénia kezelésében is hatásos. Ez a növény Közép-Ázsiából származik és már 5 ezer évvel ezelőtt is használták, erről maradtak fent adatok. Kínában segített a női bajokon és a vágyfokozásban, aztán a középkorban az egyik pápa betiltotta, mondván, hogy a keresztényeknek gyógyszer kell, nem kannabisz.

A modern kori tudósok bebizonyították, hogy ez a növény fantasztikus tulajdonságokkal rendelkezik a gyógyítás terén. Most már többet tudunk arról, hogy a kannabisz olaj mire jó és mivel az Európai Unió 16 országában legális a gyógyszerként való használata, szükség esetén vásárolhatunk is belőle.