A karneválok vidám, érdekes programokkal szolgálnak, évente például Velencébe rengetegen utaznak erre az eseményre. 2024 februárjában is megtartják a Velencei Karnevált, amire Magyarországról is van lehetőség elutazni, mégpedig az Euro Travel utazási iroda professzionális szervezésében. További információkat a www.velencei-karneval.hu weboldalon találhatsz. Velence már a 18. században elnyerte a Karneválok Városa címet, bár ezen a helyen a karneválozás évszázadokkal vagy évezredekkel korábbról ered.

Az első írásos emlékek, amelyek megemlítik a karnevált, 1094-ből származnak. Azonban a húshagyókeddet nagyjából 200 évvel később, csak a 13. század végén nyilvánították hivatalos ünnepnek. Azóta minden évben, ezen mozgó egyházi dátumhoz igazítják a Velencei Karnevál kezdetét. Tény ugyanakkor, hogy nem minden évben tartották meg, hiszen az uralkodók hozzáállása időről-időre változott.

Példának okáért, 1797-ben betiltották a karnevált, de kiváltképpen a maszkok viselését, mert tudjuk, hogy a hatóságok sohasem szerették az álarcot. 1979 óta, a velencei tanács döntésének értelmében, minden évben garantáltan megrendezik a karnevált, így ha szeretnénk részt venni ezen az ünnepen a 2024-es esztendőben, annak semmi akadálya. Az említett utazási iroda szervezésében az odalátogatók busszal utaznak. A szakértők 15 év tapasztalattal rendelkeznek buszos utaztatásban. Az iroda örömmel fogadja zárt csoportok, munkahelyi közösségek, baráti társaságok, klubok, iskolák jelentkezését, akiknek utazási elképzeléseit egyedi igényeiknek megfelelően valósítja meg.

Fontos tudnod, hogy csoportszervezőknek külön kedvezményt biztosítanak. Ennek köszönhetően, színpompás eseményre invitálhatod meg a családtagjaidat, barátaidat. A karneválon biztos nagyon jól fogjátok érezni magatokat. Tájékozódj idejében az eseményről, illetve már most célszerű elkezdened a szervezést! Nagy segítségedre van ebben a fent említett honlap. Ne maradjatok le egy ilyen varázslatos eseményről, amire életetek végéig szívesen emlékeztek majd!