Amikor eldöntötted, hogy díszíteni fogsz, az egyik első dolog, amin elkezdesz gondolkodni, hogy fested-e a falakat vagy tapétát használsz inkább. A tégla mintás tapéta néha jobb megoldás a festésnél, hiszen nemcsak színt adhatsz a helyiségnek, hanem egy menő mintát is.

A megfelelő tégla mintás tapéta megteremti a színteret, kiegészítve a belső tereket. Ha úgy döntöttél, hogy egyszerűen felújítasz és nem alakítod át teljesen a teret, egy ilyen termék segítségével azonnal megváltoztathatod a szoba hangulatát és stílusát. Egy túl nagynak tűnő helyiség azonnal melegebbnek és hangulatosabbnak mutatkozik. Amennyiben a szoba viszonylag kicsi, a semleges vagy fémes megoldás nagyobbnak és világosabbnak mutatja a helyiséget. Sokan úgy gondolják, hogy ezeket nagyon nehéz felhelyezni.

Az új innovációkkal azonban ez már nem így van. A hagyományos, papírra nyomtatott matricákkal ellentétben, a tégla mintás tapéta nem szőtt alapra van nyomtatva, ami azt jelenti, hogy falra ragasztod, lehetővé teszi a tapéta egyszerű felrakást.