többször használható maszk beszerzésével
Többször használható maszk

Napjainkban nagy igény van a légzésvédő kellékek mindennapos bevetésére, azonban nem mindegy, hogy ezek milyenek. Az egyszer használatos modellek hátránya, hogy sokat kell belőlük bekészíteni és az eldobásuk révén növekszik a hulladék mennyisége, ez pedig kivédhető a többször használható maszk beszerzésével.

A környezetvédelmi szempont mellett azért is megéri ezeket választani és hordani, mert nagyobb biztonságot nyújtanak, akár a kórokozók, akár a por és más anyagokkal szemben.

Mindegyik, a kereskedelmi forgalomban megtalálható többször használható maszk kiváló minősítésű, legyen az FFP1, FFP2 vagy FFP3. Az univerzális méretű termékek megtalálhatóak szelepes vagy szelepmentes kivitelben és hatékonyak még az olaj-, meg a vízbázisú ködök, fémfüstök elleni védekezésben is.

Az esetenként beépített kilégzőszelep, a mechanikai és elektrosztatikus szűrőanyag csekély légzési ellenállást biztosít a többször használható maszk típusainál, ezért az alkalmazásuk nem okoz semmiféle kényelmetlenséget a viselőjének.