Ki ne szeretné a ruhákhoz kapcsolódó érdekességeket? Ott van például a farmernadrág érdekes története, ami a 19. században kezdődött, amikor a gazdáknak és a munkásoknak kezdték el tervezni, majd gyártani ezeket a praktikus és kényelmes ruhadarabokat.

Az eredeti farmerek laza és rugalmas anyagból, pamutból készültek, hogy a viselőjük kényelmesen mozogjon a fizikai munka során. Először a gazdák és a munkások körében voltak elterjedtek, de az 1920-as években a divatban is egyre népszerűbbek lettek, amikor a fiatalok a bő nadrágokat kezdték el viselni, hogy kifejezzék a szabadságukat. Az 1950-es években a farmernadrágok tovább hasítottak, amikor a filmsztárok és a rock and roll előadók is ezeket kezdték viselni.

A következő években a divatszakma tovább fejlesztette, új szabásokkal, színekkel és mintákkal látták el, így a farmernadrág még inkább a mindennapi öltözködés részévé vált. Ma az egyik leggyakrabban viselt ruhadarab, ami szinte minden stílushoz illeszkedik, kényelmes és trendi megjelenést alkotva.