Ez a modern készülék remek lehetőséget nyújt a térfigyelésre. A Xiaomi IP kamera távoli hozzáférést biztosít. Ez azt jelenti, hogy a rögzített képeket az interneten keresztül bárhol és bármikor meg lehet tekinteni.

Ehhez csupán egy okostelefonra vagy laptopra van szükség. Magasabb felbontású, mint az analóg társai, így még a legapróbb részletek megjelenítésére is képes. Ez különösen fontos lehet azonosítások vagy bizonyítékok gyűjtés esetén. További pozitívuma, hogy könnyen bővíthető.

Nincs szükség komplex kábelezésre vagy további hardverekre az új felvevő csatlakoztatásához. A Xiaomi IP kamera sokféle formában és méretben érhető el. Egyszerűen integrálható más biztonsági rendszerekhez, mint a tűzjelző vagy a riasztó. Extra funkciókkal is rendelkezik.

Ezalatt a mozgásérzékelést, az éjszakai látást és a kétirányú audio kommunikációt kell érteni. A felvett videók könnyen tárolhatóak, ami nagyon fontos az archiválás és a későbbi felhasználás miatt. A Xiaomi IP kamera minimális energiát használ, ezáltal hozzájárul a környezetvédelemhez.