gluténmentes kávé
Gluténmentes kávé

A glutén intoleranciában szenvedőknek nagyon figyelniük kell arra, hogy mit fogyasztanak. Attól függően, hogy az állapotuk mennyire súlyos, az általuk elfogyasztott ételekben vagy italokban található glutén különböző tüneteket, sőt, akár súlyosabb problémákat is okozhat. Fontos meggyőződniük arról, hogy a reggeli asztalra gluténmentes kávé kerüljön.

Sokan egyszerűen csak szeretik a kávét és vannak olyanok, akik nem is tudják elkezdeni a napot egy csésze fekete nélkül. Mind a mai napig vita folyik arról, hogy a kávéfogyasztás biztonságos-e a lisztérzékenységben szenvedőknek. Hála a gluténmentes kávénak, ma már könnyű fenntartani a biztonságos étrendet anélkül, hogy teljesen felhagynánk ezzel a bűnös élvezettel.

A kávétermékek nyomokban glutént tartalmazhatnak. Ugyanis, ha a kávékészítmények ugyanabban a létesítményekben készülnek, mint a nem gluténmentes termékek, a glutén nyomai szennyezhetik ezeket. Az ízesített italokban a legmagasabb a glutén komponensek kockázata. Tehát a gluténmentes kávé a legjobb megoldás.