kerti szivattyú
Kerti szivattyú

Ahol van víz, ott van élet, ezért egy kert esetében egyszerűen elképzelhetetlen, főleg az aszályosabb nyári hónapokban, hogy ne legyen biztosítva a megfelelő mértékű folyadékpótlás. Csak akkor érhető el ideális termésátlag, amennyiben a zöldségek minden tápanyag és nedvesség iránti igénye megfelelően fedezve van. A kerti szivattyú munkára fogásával ez a probléma egyszerűen megoldható.

Az önfelszívó rendszerek fúrt kutakhoz könnyedén csatlakoztathatóak, de más természetes befogadóból, tartályokból is alkalmasak a víz kinyerésére. A kerti szivattyú esetében fontos feltétel, hogy a gyakran gázos jellegű föld alól kiszívott vizekkel is megbirkózzanak.

A teljesítmény sok esetben mérvadó, de több mindent kell figyelembe venni a helyi viszonyok tekintetében. Locsolórendszerek automatizálására is lehetőség nyílik a megfelelő kerti szivattyú beillesztésével a rendszerbe. A Pentax, Pedrollo, Grundfos márkák magas minősége és a felhasználói részről, a velük szemben támasztott elégedettség bizonyítja, hogy megtérülő befektetésnek számítanak.