mellplasztika előtt és után
Mellplasztika előtt és után

A telt, kerek keblek a nőiesség legfontosabb szimbólumainak számítanak, viszont ezekkel nem mindenkit ajándékoz meg az anyatermészet, így nem meglepő, hogy a mellplasztika világszinten az egyik legnépszerűbb plasztikai műtét a nők körében. Természetes, hogy az esztétikai beavatkozásoknál is vannak bizonyos elvégzendő vizsgálatok és az orvosok javaslatait be kell tartani. Több mindenre is kell figyelni a mellplasztika előtt és után.

A páciens korától függően, vannak bizonyos analízisek, amiket a beavatkozás előtt el kell végezni. Ez EKG, mellkasröntgen, labor, mell ultrahang vagy mammográfia. A 40-ik életévüket be nem töltött pácienseknek, mammográfia helyett, elegendő a mell ultrahang vizsgálat. Azoknak, akik korábban már átestek plasztikai sebészeti műtéten, további vizsgálatokra van szükségük. De ha a szépülni vágyó hölgy valamilyen krónikus vagy akut betegségben szenved és rendszeresen gyógyszert szed a bajaira, akkor egyéb analíziseket is el kell végeznie.

Az operáció eredménye szép mellforma lesz, ami további sikereket hoz a magánéletbe. Sok nő számolt be arról, hogy az esztétikai beavatkozás pozitív hatással volt a magánéletére, nőtt az önbecsülésük, nagymértékben javult a szexuális életük. Tehát kijelenthető, hogy egy mellnagyobbítás közvetett módon boldogabb, kiegyensúlyozottabb párkapcsolatot eredményez. Emellett fontos a munkahelyi siker is, amit a nagyobb önbecsüléssel érhetünk el.

De addig néhány kellemetlenséget még el kell viselni. Például a mellplasztika operáció után fájdalmas, feszítő érzés alakul ki a mellekben, ami erős kínnal járhat pár napig. Aztán fokozatosan csökken, néhány hét, esetleg hónap alatt teljesen elmúlik. A beavatkozás után hordani kell speciális kompressziós melltartót és kontrollvizsgálatokra szükséges járni. A páciensnek ajánlott a kíméletes életmód legalább 2 hónapig a műtét után, 6 hónapig pedig tilos napoznia, szoláriumba járnia. Ha az orvos tanácsait betartja, akkor biztosan nem lesz semmi további problémája, élvezheti a formás keblek előnyeit.