ázsiai utazás
Ázsiai utazás

Ázsiai utazást tervezel? A kontinens lenyűgöző régiókkal rendelkezik, de sokban különbözik a többi európai vagy éppen afrikai utazás szempontjából is. Az ázsiai utazásod megszervezésében az Euro Travel is sokat segíthet. Ázsia népszerű úti cél a világ minden tájáról érkező turisták közében, a luxusnyaralókat olcsóbban kereső pároktól kezdve, egészen a szigeti életet keresőkig, akik a tökéletes menekülésre vágynak. A kontinens viszont élményeket kínál azoknak is, akik gazdag kulturális találkozásokra, izgalmas kalandokra, természeti jelenségekre és helyi kulináris élvezetekre vágynak.

Első lépésben érdemes kiválasztani a legmegfelelőbb útvonalat. Ez attól függ, hogy mennyi időd van és szeretnél-e kicsit lassabban haladni, minőségi időt tölteni az egyes közösségekben. Ha csak néhány hét szabadságod van a munkából és szeretnél minél több kalandot, akkor tölts el minden helyen néhány napot, látogass el több országba is repülővel! Az etikett Ázsiában rendkívül fontos!

A vallás és a hagyományok óriási szerepet játszanak a mindennapi életükben és boldogságukban. Mielőtt meglátogatsz egy helyet, tájékozódj az egyes országok szokásairól és öltözködési szabályairól! Mindig legyen eltakarva a vállad és vedd le a cipődet, amikor templomba vagy szent helyekre látogatsz! Mindenképpen ellenőrizd a vízumkövetelményeket! Számos ázsiai ország lehetővé teszi, hogy 30 napra vízum nélkül lépj be vagy érkezéskor szerezz be vízumot (VOA). Vietnam viszont megköveteli, hogy legyen egy jóváhagyó leveled vagy vízumod, mielőtt még elhagynád a saját országodat.

Az ázsiai utazás első akadálya – az odajutás, mivel ez a legköltségesebb, legalábbis a 2020 előtt elérhető akciós díjakhoz képest. A repülőjegyek világszerte 53 százalékkal drágábbak az oda-vissza utakra vonatkozólag, de ha már landoltál, az árak mindenhol alacsonyabbak, így mindenképpen megéri a befektetést, ha régóta vágysz egy ilyen utazásra! Ami a csomagolást illeti, senki sem szeret nagy bőröndöket cipelni, ezért pakolj könnyebb táskákat, hiszen Ázsiában meleg, párás idő van a legtöbb régióban.