Gyógytornászom McKenzie gyógytorna-rendelő
Gyógytornászom McKenzie gyógytorna-rendelő

Sajnos a mindennapok során látni kell, hogy vannak olyan problémák, amelyek néha hirtelen vagy időszakosan törnek rá az emberre. Ezekkel lehetőség van megbirkózni, de olykor ez csak alkalmi kezelés. Ami biztos, hogy a derék- és ízületi panaszokra a rendszeres fájdalomcsillapító, esetleg gyulladáscsökkentő készítmények szedése nem lehet a valódi válasz. Meg kell nézni a probléma gyökerét és gyakran ott keresendő a kulcs.

A modern kor embere olykor túl sokat ül a számítógép, íróasztal előtt, olyan monoton munkát végez, ami csak bizonyos részekre fog megterhelést jelenteni. Egyértelműen nem érdemes megvárni, amíg már kés alá kell feküdni. Szerencsére van hatékony és kíméletesebb megoldás a gyógytornák révén. A Gyógytornászom McKenzie gyógytorna-rendelő (0630 505 0503; 1027, Vitéz u. 9.) rengeteg páciens számára nyújt személyre szabott terápiás lehetőségeket. A fókusz itt a személyre szabáson van. Minden eset teljesen más, amire sajátos kezelést kell kidolgozni.

Ez többek között a McKenzie terápia lényege. Az első lépésben mindig megtörténik a diagnózis felállítása és csak ezt fogja követni a gyakorlatok kidolgozása. Az eredményesség annyira biztosított, hogy már az első alkalom után érezhető a pozitív hatás. Az elv szerint a legtöbb mozgásszervi zavar a mindennapi mozgás és tartás természetellenes voltában keresendő. Ennél fogva bizonyos részek nagyobb terhelést kapnak, emiatt elkezdenek fájni. Időben felismerve a problémát összeállíthatóak olyan gyakorlatsorok, amelyekkel ellensúlyozható a kialakult terhelés és végül megszüntethető az elváltozás oka. Amennyiben a tartás újra normális lesz, a fájdalom ezzel együtt eltűnik.

A McKenzie terápia másik fontos része, hogy a páciens kezébe adja át a megoldás kulcsát. Ennél fogva nem kell majd állandóan gyógytornászhoz járni, mert odahaza ugyanúgy elvégezhetőek a betanult gyakorlatok. A lelkiismeretes feladatvégzés csak időközönként szorul majd felülvizsgálatra, így minden páciens megtanulja saját magát kezelni és a fájdalom megszüntetése mellett, az egészségét is visszanyerni.