Számtalan méretben kivitelezhetőek

Legtöbbször az építőiparban találkozhatnak ezekkel a termékekkel. A gurulós állványok fajtái sokfélék lehetnek. Kaphatók állítható kitámasztókkal, dupla járólappal, mozgatható alaptartóval, ferde lépcsővel, összecsukható változatban, valamint hármas járólappal.

Emellett még kiegészítő keret is jár hozzájuk, amely a munkát végző személyeket védi. Szerkezetük stabil, sokkal jobban szeretik használni, mint a hagyományos létrákat, négy helyen kapaszkodnak a talajhoz, míg az utóbb említett falhoz tehető létra csak kettőn.

Ha a gurulós állványok valamelyik darabját választja, jól fog dönteni, mivel bármilyen kinti vagy benti munkát el tud végezni a legegyszerűbb módon, mert összeszerelését akár saját kezűleg is elvégezheti, szerszámok nélkül. A kellékek oldalsó részei, vagyis a létrafokok felülete bordázott és recés.

Ez azért is remek, mert ha kiömlik valamilyen folyadék, legyen az például festék, akkor is csúszásmentes tapadást biztosít, így a lejutás biztonságos módon történik minden alkalommal, ettől nem kell félnie.