Az emelkedő energiaárak sok európai polgárnak komoly fejfájást okoznak és jelentősen megterhelik a háztartások költségvetését. A napelem rendszerek hatékony alternatívát jelentenek, mert függetlenné teszik a felhasználókat az emelkedő számláktól. A fotovoltaikus berendezésekbe való befektetéssel a Nap ingyenes sugaraiból villamos energiát lehet előállítani. A megfelelően kiválasztott napelem rendszerek hosszútávon nemcsak pénzt takarítanak meg, hanem jelentősen hozzájárulnak a légkörbe jutó károsanyag-kibocsátás csökkentéséhez is.

A napelem rendszerek átlagos megtérülési ideje 6-8 év. A panelek által termelt villamos energia mennyisége a létesítmény méretétől és elhelyezkedésétől függően változhat. Nyáron a teljes napsütés miatt sokkal nagyobb az energiatermelés, de ez nem jelenti azt, hogy ősszel vagy télen kevesebb áramot termelnének. A nyáron megtermelt többlet energia a hálózatba küldhető, majd az alacsonyabb napelemes teljesítmény időszakában, vagyis az év hidegebb hónapjaiban összegyűjthető.

Hogyan válasszunk biztonságosan napelem rendszereket?

Naponta jelennek meg új cégek a piacon, amelyek fotovoltaikus paneleket és azok telepítését kínálják az ügyfeleknek. Számuk folyamatosan nő és a márkák egymást felülmúlva próbálják meg a vásárlókat a kínálatukhoz vonzani. Egyesek a napelem rendszerek minőségét és a szakmaiságot hangsúlyozzák, mások a lehető legalacsonyabb árra összpontosítanak. Hogyan választhatja ki az Önnek legjobb megoldást? Mindenekelőtt érdemes alaposabban megvizsgálnia azt a vállalatot, amelyikkel az üzletkötést fontolgatja.

Ugyanis úgy kell kezelnie a napelem rendszerek telepítése szolgáltatásokat nyújtó szervezetet, mint egy társat, akivel hosszú távú partnerséget fog kialakítani. Ebben az üzletben a bizalomnak alapnak kell lennie. Hogyan kerülheti el, hogy a napelem rendszereket kínáló cégek útvesztőjében olyan hibát kövessen el, ami több százezer forintjába kerülhet? Keresse a piacon régóta jelenlévő szolgáltatókat! Minél régebb óta van egy vállalat a piacon, annál valószínűbb, hogy ott is marad és túléli a gazdasági kihívásokat.