A teraszbeépítés az egyik legbiztosabb megoldás, amikor a lakóknak egy olyan helyiségre van szükségük, amit egész évben komfortosan ki lehet használni. A terasz beépítés révén, egy energiahatékony, biztonságos, védett és komfortos környezet alakítható ki, amelyik sok örömteli napot hoz majd mindenkinek.

Miért is lehet rengeteg esetben megfontolandó lehetőség ez? Nos, egy remek kis közösségi tér megteremtésén túl, a terasz állagmegóvására is alkalmas a szakszerű terasz beépítés, illetve annak a télikertté történő átalakítása. A teraszkonstrukciók általában erős padlóburkolattal bírnak, ami azonban az évszakok változásával előbb-utóbb tönkremegy.

Ezért is kell a terasz beépítés során egy olyan megoldást találni, gondolva itt főként a felhasznált alapanyagokra, ami télen teljes mértékben védett a hidegtől, fagytól és csapadéktól. Jogosan merülhet fel egyesekben a kérdés, hogy csakis kertes házban vehető fontolóra a terasz beépítés? Emeletes házban lakók sem kell, hogy szomorkodjanak, hiszen számukra ott az erkély vagy a loggia beépítésének lehetősége. Azért is fontos felhívni erre a figyelmet, mert rengeteg helyen ezeket nem használják ki megfelelő módon az emberek.

Megéri a beépített teraszok mellett dönteni

Melyik az a cég, amelyikhez érdemes fordulni az igény esetén? Mindenkinek segít a Caribi Télikertek cég. A beépített teraszok nagymestere megannyi tényezőt figyelembe vesz a tervezés során annak érdekében, hogy a kapott helyiség technikailag és esztétikailag is kifogástalan legyen.

Az időtállóság mellett tekintettel kell lenni az anyagi lehetőségekre is. A teraszok és erkélyek befedésének, időjárástól való védelmének egyik egyszerű módja a teraszponyva alkalmazása. Az efféle beépített teraszok egyik fő előnye az, hogy könnyen leszerelhetőek, illetve a védelmet garantálni tudja a szerkezet.

Az ilyen, mobilis módon védett teraszokon sem kell félni a hidegtől. A lakás vagy ház falain és ablakain át ugyanis elegendő hőt kap a terasz ahhoz, hogy ne ereszkedjen a hőmérséklet fagypont alá. A beépített teraszok esetében remek választásnak bizonyulnak a PVC nyílászárók. A helytől és a mérettől függően lehet választani bukó-nyíló nyílászárókat vagy elhúzható ajtókat is.