A kanapén, széken vagy fotelen található kárpit határozza meg a szoba karakterét. A bútorszövet minták, mint a robusztus bőr, az elegáns selymek, a plüss bársonyok mindegyikének megvannak az előnyei és hátrányai. Az esztétikai megfontolásokon kívül, más szempontokat is figyelembe kell venni a különböző anyagok közötti választás során.

Most lefedjük azokat a lényeges dolgokat, amiket szem előtt kell tartania, mielőtt kiválasztja a kanapé, a szék vagy a fotel bútorszövet minták közül az ideálist. Mielőtt bármilyen kárpitozással foglalkozna, nézzen utána, hogy könnyű, közepes vagy nehéz használatra való! Így kiküszöbölheti azokat az opciókat, amelyek bár esztétikusan néznek ki, de könnyen elhasználódnak.

A mesterséges szövetek erősebbek, mint a természetesek. Tehát, bár a pamut kézenfekvő választásnak tűnik éghajlatunkon, de ezt csak a párnákra szabad korlátozni. A műselyem és poliészter viszont nagyszerű, tartós választás egy szobabútorhoz. Ha a házi kedvencek is a háztartás részét képezik, a mikroszálas szövet, a viszkóz vagy a bőr a jó út, ha a bútorszövet mintákra kerül a sor.