Ebben a rohanó világban nem mindig van időnk edzőterembe járni, már annak is örülünk, ha otthon végezhetünk néhány gyakorlatot reggel vagy a nap végén. Az otthoni edzést választók általában az időhiánnyal magyarázzák a döntésüket, de erre nem szabad pótszerként tekinteni, ugyanis, ha helyesen választjuk meg a gyakorlatokat és azok erősségét, akkor ugyanolyan látványos eredményeket érhetünk el, mint a teremben történő edzésekkel.

Erről részletesebb útmutatást is szerezhetsz az Intenset cikkéből. De az otthoni edzéseknek van még egy nagy pozitív vonzata, mégpedig az anyagi. Nem kell kondibérletet fizetni, drága gépeket sem vásárolni, mert a saját testsúlyos edzések hatékonysága nagyon jó. Röviden, idő és pénz takarítható meg az otthon végzett edzésekkel. Igen ám, de a legtöbbünk nem tudja, hogy melyek lennének az ideális mozgásformák, amelyekkel eredményt tudnánk elérni.

Nos, ebben jelent nagy segítséget az intenset.hu weboldalon olvasható cikk, valamint az ugyanott található Intenset edzésterv és diéta. Nem kell meglepődnöd azon, hogy a folyamat diétát is tartalmaz, hiszen hiába edzel, ha nem figyelsz oda arra, hogy mit, mennyit és mikor eszel a nap folyamán. Csak az edzés és a megfelelő táplálkozás együttese hozhat remek eredményt, külön-külön egyik sem működik. Az otthoni edzés kizárólag így formál és óvja az egészségedet. A nap bármelyik részébe beleillesztheted az edzést, amikor az időbeosztásod engedi.

Ha reggelre időzíted a gyakorlatokat, akkor biztos lehetsz abban, hogy mindig frissen indul a napod. De vigyázz, mert minden esetben bemelegítéssel kell kezdened, ugyanis az egész éjszakai alvás, fekvés után a testednek szüksége van egy kis ráhangolódásra! Az edzést beiktathatod napközben is a programodba, ami nagyon jó, mert otthoni vagy ülőmunka esetén, 4-5 óra ülés után igazán jól fog esni az intenzívebb mozgás. Sokaknak csak este fér bele az időbeosztásába az otthoni edzés, de ez sem jelent gondot, mivel a torna sokkal jobban kikapcsol, mint például a tévénézés. A nap bármelyik szakában használhatod az Intenset edzéstervet!