Belföldön teljesen felesleges kötni biztosítást nyaraláskor vagy bármilyen másik jellegű pihenés alkalmából. Külföldön azonban már nem érvényes az egészségbiztosításunk, így szükséges, hogy egy utasbiztosítási csomagot vegyünk igénybe.

Mindig az adott országhoz kell igazítani a biztosítás kondícióját, hiszen az úticélokat is mindegyik társaság valamilyen rizikó faktorral rendelkező csoportba sorolja be. Egy európai ország tekintetében is jelentős eltérés lehet az ár tekintetében. Ha valaki a kevésbé biztonságos Albániába utazik, akkor sokkal többet kell utasbiztosításként fizetnie, mintha csak Norvégiába menne.

Az Európai Unióhoz tartozó országok esetében vannak bizonyos helyzetek, amikor utasbiztosítás nélkül is kapunk megfelelő ellátást térítés nélkül. A legjobban tesszük, hogy ha Magyarországon kívülre utazunk, akkor kötünk utasbiztosítást.

A legtöbb turista sajnos ezen a költségen spórol, pedig nem kellene, hiszen elenyésző az utasbiztosítás végösszege ahhoz képest, hogy mennyibe kerül maga az egész utazás.

Keressen olyan utasbiztosítási csomagot, amely kedvezmények révén is igénybe vehető. Így elég sokat tudunk megtakarítani egy hetes pihenés esetében.

Érdemes figyelembe venni a nagy nyári utasbiztosítási ajánlatokat! Sok síelésre vonatkozó csomag is megköthető akciósan!