Még márciusban is sokan szoktak nekivágni az Alpoknak, hogy egy utolsót síelhessenek. Ilyenkor már csak a magasabban fekvő síparadicsomokban garantált a megfelelő hó, így messzire kell menni, akár a francia vagy a svájci Alpokba. Síbiztosítási akciókat szoktak hirdetni így a szezon vége felé a nagyobb társaságok.

A legtöbb esetben már jóval nagyobb kedvezményeket nyújtanak a biztosító társaságok, mint a síszezon kezdetén. A családok, kiskorúak és csoportok számára már akár harmad árral olcsóbban is megköthetjük az egy hetes síbiztosításunkat. 

Az akciók segítségével kedvező áron tudjuk a sífelszerelésünket is biztosítani, ami már csak önmagában véve több tízezer forintos értéket képvisel. Csábító ajánlatként a síbiztosítás úgy is megköthető, hogy ha valamilyen baleset folytán félbeszakad a pihenésünk, akkor a sípályabérlet díját is megkapjuk. Ez számos biztosító társaság csomagjaiban szerepel.

Lényeges tényező, hogy a hegyi és helikopteres mentés benne van-e a síbiztosítás alapcsomagjában. Erre mindig kell figyelni, mert egy baleset esetén nagy jelentősége van.

Csoportok és családok számára több tíz százalékkal olcsóbban nyújtanak síbiztosítást a szezon végi akciók keretében. Érdemes élni ezekkel a lehetőségekkel!