A kezdő autósok sajnos nincsenek mindig tisztában a lehetőségeikkel és sajnos a kötelezettségeikkel sem. A kötelező biztosítás mellett nagyon kevés időt fordítanak a Casco biztosítás megismerésére, pedig adott esetekben ez nagyon fontos lehet. Érdemes megemlíteni, hogy ez a biztosítás véd az üvegtörések, lopás, elemi és töréskárok esetéren is, így ha a felsoroltak közül bármelyik megtörténik velünk, a biztosítónak minden esetben meg kell a kárainkat térítenie. Természetesen kivételek is lehetnek, illetve olyan jelenségek melyekre érdemes odafigyelnünk.

Lopáskár esetén érdemes megjegyeznünk azt, hogy a biztosító csak abban az esetben fizet, ha az autónk az előírás szerint volt lezárva és ez természetesen az lopási kísérletekre is vonatkozik, amikor az autót ugyan nem lopják el, de a kísérlet során megrongálják.

Továbbá arra is érdemes odafigyelnünk, hogy a biztosító csak abban az esetben köteles a baleset során meghibásodott alkatrészeket kicserélni, ha azok az autónk szériájához tartoznak, tehát nem utólag beépített elemek. Ezek a leggyakrabban elkövetett hibák, melyekre a kezdő autósok nem figyelnek oda, s ezzel sok gondot okoznak saját maguknak.