Ez az év a gépkocsi biztosítások piacán egy forduló pont lesz. Az Országgyűlés ugyanis egy teljesen új szabályozást fogadott el, ami a liberalizálódás útjára kívánja terelni a KGFB kötéseket. 2013-ban már nem lesz kötelező biztosítás kampány, ugyanis a biztosító cégek már év közben is élhetnek azon törvényben megadott jogukkal, hogy bármikor változtathatják az árakat év közben is, azzal a feltétellel, hogy előtte két hónappal erről tájékoztatja az ügyfeleit.

Így szinte teljesen szabadon lehet majd kötelező biztosítást kötni. Ebből kifolyólag még nagyobb lesz a verseny a gépkocsi tulajdonosokért.

Az új törvény már éppen időszerű volt, hiszen Európán belül csak nálunk működött ilyen nagyon szabályozott piaci a kötelező biztosítások terén. A változás garantálja, hogy egy ideig még szinte biztosan nem fognak emelkedni az árak, de az amúgy is Európa szinten minimális kötelező biztosítás díjak biztosan valamelyest emelkedni fognak az elkövetkező években.

Az új törvény értelmében nem lesz szükség semmilyen további biztosítási kampányra, hiszen bármikor, amikor úgy gondoljuk, hogy nem felel meg a szolgáltatás díja, átmehetünk egy másik céghez és azt ott köthetjük meg.

Olvassa el Ön is az interneten a legújabb törvényi változást, ami Önt is érint!