Az Európai Unió tagállamain belül a közös egyezmények értelmében minden esetben ellátják a beteg személyeket. Persze ez sokszor csak korlátozott esetekre vonatkozik. Az utasbiztosítás külföldre egy nagyon fontos tényező, amikor egy harmadik országba megyünk, ami már nem tagja az Európai Uniónak. Ilyenkor minden esetben kell biztosítást kötnünk, mert másként nem juthatunk orvosi ellátáshoz.

Ha Horvátországba vagy Szerbiába megyünk, ami még nem tagja az Európai Uniónak, akkor mindig kössünk a csomagjainkra biztosítást az egészségügyi ellátás mellé.

Ennek a szolgáltatásnak az igénybe vétele elkerülhetetlen. Az utasbiztosítás külföldre sok féle módon köthető meg. Már az interneten keresztül is hozzá tudunk jutni egy ilyen szolgáltatáshoz. Csak egy pár kattintásunkba kerül és máris biztonságban érezhetjük magunkat a nyaralás alatt.

Ha Norvégiába utazunk, akkor oda érvényes az EU-n belüli biztosítási eljárás, annak ellenére, hogy ez az ország még nem tagállam. Hazánk is számtalan országgal kötött már megállapodást, melynek keretében a kiutazó állampolgárok a legszükségesebb szintű orvosi ellátást megkapják egy baleset esetén még akkor is, ha nem rendelkeznek biztosítással.

Mielőtt nyaralni megy, mindenképpen keresse meg az Önnek legmegfelelőbb utasbiztosítás külföldre szóló csomagját!