esküvői vacsora menüsor
Esküvői vacsora menüsor

A megfelelő mennyiségű és minőségű étel az egyik legfontosabb tényező, mert ha az eseményen finomak, elegendőek az ételek, akkor már sikert aratnak a vendéglátók. A változatos ételválasztékra azért van szükség, mert nem lehet minden vendég egyedi igényeinek megfelelni, így arra kell törekedni, hogy mindenki megtalálja a fogára valót az elé felszolgált ételek között. Nagy kihívás tud lenni a megfelelő esküvői vacsora menüsor összeállítása.

Bár a vacsoráról volt elsőkörben szó, a vendégváró falatok ugyanolyan fontosságot nyernek, hiszen érkezéskor tesszük az első benyomást a meghívottakra. Sok esetben messze tájakról érkeznek a vendégek, hogy megtiszteljenek bennünket a jelenlétükkel, és nyilvánvalóan megéheznek a hosszú úton. Illetve lényeges dolog, hogy a vendégváró falatok mennyiségét attól függően kell kiválasztani, hogy mennyi idő telik el az érkezéstől egészen az ünnepi vacsora felszolgálásáig.

Minden esküvői vacsora hideg előételek felszolgálásával kezdődik, ami például a Fenyőharaszt Kastélyszálló esetében bármi lehet, nemcsak azok a finomságok, amelyek a weboldalukon olvashatóak, hiszen bármilyen elképzelést megvalósítanak, igény szerint. Ezt követi a leves fogyasztása, amely lehet hagyományos tyúkhúsleves csigatésztával, de egyéb ízletes zupa is. A főételek tálalhatók fatálakon vagy svédasztalon is. Ez utóbbi azért jó megoldás, mert így minden vendég azokat a falatokat választhatja ki, amelyeket szívesen elfogyaszt.

Persze a különböző fogások között kitűnően szórakoznak is a vendégek, a sütemények sorát is végig kóstolják. A menyasszonyi torta felszolgálása szintén az est egyik fénypontjának számít, amiből érthető módon minden vendég szeretne néhány falatot elfogyasztani. Éjjel, amikor a meghívottak már kissé felöntöttek a garatra, jól kitáncolták magukat, kell nekik egy kis energia-utánpótlás. Az éjféli étkezés egy kissé felszívja az alkoholt is, ráadásul a felszolgálók kiteszik az asztalra, és reggelig fogyasztható. Enni-inni, szórakozni, mulatni, ebből áll egy emlékezetes esküvő!