Remek munkát végezhetünk a segítségével, a magasfokú hatékonyságának köszönhetően. Az összes változat közül a motoros fűkasza rendelkezik a legnagyobb teljesítménnyel.

A hatósugara igencsak kiterjedt, hiszen nincs szükség egy fix áramforrásra és több méteres hosszabbító kábelre ahhoz, hogy a kert minden szegletét megtisztíthassuk. A motoros fűkasza nem merül le úgy, mint az akkus változatok. Ha kifogyna az üzemanyag keverék, akkor néhány pillanat alatt ismét feltölthető.

A motoros fűkasza megbirkózik a fásszárú növényekkel is, mivel nemcsak damillal, hanem vágótárcsával szintén felszerelhető. A hátrányokról is érdemes szót ejteni, hiszen egyeseket zavarhat a magas zajszint, illetve a károsanyag-kibocsátás.

Mivel ez rendelkezik a legösszetettebb motorral, ezért a meghibásodás lehetősége is nagyobb, mint az elektromos változatok esetében, tehát nem árt nem elhanyagolni a karbantartását. Ennek ellenére, a motoros fűkasza kitűnő eszköznek számít, amivel még a durva, útszéli növényzet is eltakarítható, a kimagasló teljesítményének köszönhetően.