gyerek tricikli

Gyerek tricikli

Egyre népszerűbbek a gyerekeknek szánt triciklik, amiket nem csupán a gyerkőcök, de a szülők is tudnak irányítani. A vásárlás előtt jogosan fordulnak a szakemberekhez azzal a kérdéssel, hogy milyen gyerek tricikli a befutó? Melyik az,amelyik biztosan nem okoz csalódást? Azonban erre nincs egyértelmű válasz. Ahhoz, hogy jól járjon a vevő, tudni kell, hogy milyen terepen fogja használni a lurkó a járművet.

Ha hepe-hupás útról van szó, csakis a masszív vázú gyerek tricikli jöhet szóba. Akinek fontos az, hogy a kelléket a szülőkarral ne csak tolni, hanem irányítani is lehessen, akkor feltétlenül olyan mellett kell dönteni, ami alatt bolygó kerekek találhatóak, és nem pedig a tolókarral kormányozható. Az ilyen fajta gyerek tricikli egy vezető szállal rendelkezik, ami egészen az első kerekekig fut el. 

Ha egyenetlen úton vezeti a triciklit a szülő és a lurkó, és ekkor az jobbra kormányoz, az apuka meg anyuka balra, akkor a vezetőszál megnyúlhat. Ez pedig egy idő után már nem garantálja a pontos irányítást. A gyerek tricikli megvételekor tehát ezt nem szabad elfelejteni. Más a helyzet a térköves sétáló utcákban, simább terepeken, aszfalton vagy betonon. Ezeken szinte bármilyen tricikli beválik.