Valószínűleg mindannyian feltettük már magunknak ezt a kérdést legalább egyszer. Az interneten azonban rengeteg információt találhatunk a témáról, amelyek megerősítik, hogy a számítógép régóta szerves részét képezi az életünknek.

Nemcsak szórakozásra, hanem munkára is használjuk. Sokan azt mondják, hogy a PC elsősorban a munkához szükséges, de ezzel mások kategorikusan nem értenek egyet. A számítógépekre természetesen szükség van a munkához, de ez csak egy kis része a funkcionalitásuknak. Napjainkban, a PC és az internet annyira mindennapossá vált, hogy nehéz elképzelni az életet bármelyik nélkül, mert mindenhol körülvesznek minket. Ezek bármilyen programmal dolgozhatnak, rengeteg funkciót és műveletet végezhetnek.

Mára bebizonyosodott, hogy a számítógép nem csupán egy tárgy, hanem az információszerzés, a szórakozás, a kommunikáció nélkülözhetetlen és mindenkinek elérhető eszköze. A PC az életünk részévé vált, amin keresztül szinte azonnal információt kaphatunk a világ bármely pontjáról.