Barnaszén ára

Hazánkban nagyrészt ma is a leginkább elterjedt fűtéstechnológia a gázzal, illetve vegyes tüzeléssel történő fűtés. A kazánok nagy része folyamatos felújításra vagy cserére szorul, ezért sokan kezdenek inkább más, modernebb technológiát alkalmazni. Azok, akik a hagyományos vegyes tüzelést használják, évről-évre szembesülnek azzal, hogy a barnaszén ára emelkedő tendenciát mutat, ezért egyre kevésbé éri meg ezzel a módszerrel fűteni.

Azonban a szén fajtái alapján meghatározható azok fűtőértéke és ára. Ebből kifolyólag a barnaszén ára nem minden esetben számít magasnak ár-érték tekintetében. Azt fontos megjegyezni, hogy mivel súlyra mérik a fűtőanyagot, nem mindegy, hogy adott súlyban mennyi fűtőérték van. Hiszen nem a mennyiség a fontos, hanem a minőség.

Ezért mindenképpen érdemes összevetni az adatokat, hogy kiderüljön mi éri meg a legjobban. A tél közeledésével mindenki egyszerre szeretné a tüzelőt beszerezni, ezért igyekszik megtalálni a legjobb megoldást. A barnaszén árak a kereslek élénkülésével értelemszerűen megemelkednek. Nem érdemes tehát az utolsó percre hagyni a vásárlást. A matrabrikett.hu weboldalon számos hasznos tanácsot és információt talál a gazdaságos és hatékony tüzelés szempontjából.

Az oldal lehetőséget nyújt összehasonlítani az aktuális lignit árak mellett, a többi tüzelőanyag fajtákat, amiből tisztán látszik, hogy melyik tüzelőanyag, milyen fűtőérték mellett, mennyibe kerül a hazai piacon. Szerencsére a kínálat minden évben bőséges, így a lignit árak nem változnak jelentősen éves szinten. A tojás brikett vagy lignit brikett az egyik leginkább költséghatékony választás és kezelése is könnyű.

Mivel összepréselt szerkezetű, nem porzik, nem morzsolódik, így nem hagy koszt maga után. Ezért közkedvelt tüzelőanyag. A csomagolása általában 25 kg-os zsákokba történik, de igény szerint big-bag zsákba is leszállítják. A Mátra Brikett Kft. honlapján található lignit árak elemzésével látható, hogy figyelembe véve a kezelhetőséget és kényelmet, mindenképpen a lignit dió a legkedvezőbb választás minden szempontból.