lemezes hőcserélő
Lemezes hőcserélő

Az online boltokban néha sokkal nagyobb a választék, mint a fizikai üzletekben. Ha valaki attól tartana, hogy nem lesz segítsége az internetes rendeléskor, akkor attól ne féljen, hiszen még a lemezes hőcserélő esetében is kérhet tanácsot. A modern hőszivattyúval működő rendszerek hatékony hűtés-fűtést tesznek lehetővé.

Ha valaki befektet egy komolyabb napelemes szisztémába, az biztos lehet abban, hogy sokkal kevesebbet kell majd fizetnie a fűtésre is. A lemezes hőcserélő tulajdonképpen egy épületgépészeti kellék. Hogyan működik ez az egyszerűnek tűnő egység? Aki nem szakavatott ebben a témában, annak kicsit nehezebb megértenie a komplett fűtésszisztéma működését. A lemezes hőcserélő lényegében egy kis üreges doboz, aminek belsejében egy fal található.

Erre az elválasztásra azért van szükség, hogy például a használati meleg víz és a padlófűtés között létrejöhessen egyfajta közvetett kapcsolat. A lemezes hőcserélő, ahogyan a nevében is benne van, képes leadni vagy felvenni a másik közeg hőmérsékletét, így a lassú vízáramlás által fokozni lehet a hatékonyságot.