Supinált cipő gyerekeknek

Supinált cipő gyerekeknek

Minden szülő szeretné, ha gyermeke elkerülné a bokasüllyedéssel és az ínszalagnyúlással járó felesleges és kellemetlen bonyodalmakat. A legtöbb szülő a megfelelő életkorban aggodalmasan figyeli, hogyan tartja a bokáját és lábfejét a gyermek, úgymond gacsol vagy nem.

A supinált cipő használata megakadályozza, hogy ez a probléma elkerülje gyermekét és egyúttal azt is, hogy a későbbiekben komolyabb problémák forrásává váljon. Pontosan mi is az a supinált cipő? Ez nem más, mint egy különlegesen kialakított lábbeli, ami segíti a csontok és ínak megfelelő pozícióban tartását a lábfejben.

A supinált cipő talpának belső oldala kicsivel magasabb, mint a külső, éppen azért, hogy a lábfejet a megfelelő pozícióban tartva, az izmok és inak ebben a helyzetben erősödjenek meg.

Ennek a cipőtípusnak a használata ajánlott minden kisgyermek számára, a bokasüllyedés, lúdtalp és egyéb lábproblémák elkerülése érdekében, de az átlagosnál lazább izomzatú, gyengébb inakkal rendelkező csemetéknél szintén ajánlott, ezáltal el lehet kerülni a későbbi ortopéd cipő viselést, vagy éppen a műtét szükségességét.