duguláselhárítás Budapest
Duguláselhárítás Budapest

A főváros nem sokban tér el az ország többi részétől. Például a duguláselhárítás Budapest közelében is éppen annyira gyakori, mint máshol, a házak és lakások ugyanúgy megszenvednek ezzel a jelenséggel.

Tény és való, hogy a régebbi épületekre gyakrabban jellemző, mivel ezekben a csőrendszer is vékonyabb és kacskaringósabb, de a modern építésű házaknál is megtörténhet a baj. Jó tudni, hogy a nem megfelelő mosogatás és a gyerekek kalandozásai mind ahhoz járulnak, hogy oda nem illő tárgyak kerüljenek a lefolyóba. Amennyiben ezek megakadnak az egyik kanyarban, akkor a következő tárgy csatlakozik hozzájuk és lassan, de biztosan kialakul a dugó. A duguláselhárítás Budapesten is akkor a könnyebb, ha megelőzésről van szó.

Próbáljuk ki, hogy mindig meleg vízzel mosogatunk és használjunk szűrőt a konyhában, a fürdőben. Figyeljünk külön a hosszú hajszálakra és tartsuk szemmel a gyerekjátékokat! Amennyiben azt tapasztaljuk, hogy a szifon kiszerelése után sem múlt el a baj, akkor forduljunk szakemberhez!