Ha befizetünk egy utazási iroda által kínált csoportos utazásra, akkor bizony kötelező az, hogy kössünk valamilyen biztosítást. Nem lehet részt venni utasbiztosítás nélkül egy olyan utazáson, melyet iroda szervez. Ha ez nincsen, akkor nem tud felelőséget vállalni biztonságunkért a cég.

Ha befizetünk egy egyiptomi nyaralásra, akkor már az ár maga tartalmazza az utasbiztosítást. Így a turista észre sem veszi, hogy végülis ezt a szolgáltatást is kifizette. Úgy kell mindig kalkulálni az utasbiztosítást, hogy az csak egy pár ezer forintba kerül. Nem szokta meghaladni a nyaralás teljes költségének tíz százalékát. Elhanyagolható összeg, mégis nagyon fontos, hogy rendelkezzünk utasbiztosítással.

Előnyeit csak akkor vesszük észre, amikor el kell menni váratlanul a nyaralóhelyen egy orvoshoz vagy valamelyik csomagunkat ellopták. Ilyenkor kell benyújtani az utasbiztosítás kötvényünket.

Nézze meg, hogy jelenleg milyen árakon lehet kötni utasbiztosítást, és ha megfelelnek a feltételek, akkor mindenképpen kössön még akkor is, ha csak a szomszédos országba utazik!

A síeléshez is feltétlenül szükséges a sport utasbiztosítás, amely kiterjed az ilyen esetekben előforduló balesetek költségeinek kifizetésére. Mindig alaposan tájékozódjon, hogy hol a legkedvezőbb a biztosítás!